MERSİN / TOROSLAR - Merkez Gözne Çok Programlı Anadolu Lisesi

Mrt

Okulumuz Almanca öğretmeni Ahu SERPİN öncülüğünde öğrencilerimizin katılım sağladığı 3 E-twinning projesinden 3'ü de Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazanmıştır. Projelerden "Recycling That Will Be Amazing" ve " Novel Heroes Among Us" adlı projeler de Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirilmiştir. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. dönem 2. yazılı sınavlarından 6. sınıf Türkçe ve matematik dersleri 26 Aralık 2023 Salı günü, 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı ile matematik dersleri ise 27 Aralık 2023 Çarşamba günü ülke genelinde ortak olarak gerçekleştirilecektir.

Bu çerçevede "Millî Eğitim Bakanlığı 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem 2. Yazılı Sınavlar (Ülke Geneli Ortak) Kılavuzu" hazırlanmış olup ülke geneli ortak yazılı sınavlar bu Kılavuz'a göre yapılacaktır.

Kas

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Cumhuriyet Bayramımızı 100.yılında büyük coşkuyla kutluyoruz.

Üniversiteye yerleşen okulumuz öğrencilerini ve ailelerini tebrik ediyoruz.

Haz

"Write your own story" (KENDİ HİKAYENİ YAZ) E-twinning projesi kapsamında yabancı ve Türk ortaklarla işbirliği içinde hikaye yazma çalışmaları yapılacaktır. Öğrencilerimiz bireysel hikaye yazmanın yanı sıra diğer okullarla da ortak hikaye yazacaklar ve kitap kapağı tasarlayacaklardır.

May

19 Mayıs Zaferi okulumuzda öğrenci ve velilerimizle coşkuyla kutlandı.

May

Okulumuz almanca öğretmeni Ahu SERPİN'in 10. ve 12.sınıf öğrencileriyle başlatmış olduğu "Recycling that will be amazing" adlı e-twinning projesinin tanıtım videosu...

Nis

E-twining Projesi Kapsamında Okulumuz Almanca Öğretmeni Ahu Serpin öncülüğünde  “NOVEL  HEREOS AMONG US” (Aramızdaki Roman Kahramanları) projesi başlatılmıştır. Proje kapsamında seçilen roman kahramanlarına kostüm, aksesuar ve makyajla hayat verilecektir. Okulumuzdan 6 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen proje çalışmaları başlatılmıştır. Sebahattin Akyüz Fen Lisesi ve Polonya kurucu ortaklığında başlatılan projede okulumuz, Milas Sebahattin Akyüz Fen Lisesi, Zonguldak Saime Toptan Sosyal Bilimler Lisesi ile birlikte 4 okul olarak ortak çalışma yürütülmektedir.    Projemizin instagram hesabı: @novel_heroes

Kas

Öğrencilerimizle bir araya gelen Gözne'li Sayın Prof.Dr. Mahmut TÖR, kendi deneyimlerini,başarılı olma yolunda dikkat edilecek hususları ve kitap okumanın önemini anlattı.